Herra Hiirulainen<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

1204022.jpg 

Elipä kerran hiiri. Hän asui pienessä kodikkaassa kodissa, joka oli erään puun juurella. Herra Hiirulainen viihtyi hyvin kotonaan, vaikka hän kyllä kaipasi merellekin. Herra Hiirulainen oli nimittäin ennen ollut merellä, eräässä laivassa merimiehenä. Hän muisteli aina vanhoja merimatkojaan, kun istuskeli viininpunaisessa nojatuolissa ja mutusteli juustoa.

Herra Hiirulaisen kodissa on vanha aarrearkku, jonka hän oli saanut isoisältään, joka oli saanut sen omalta isoisältään. Hänellä onmyös muita esineitä, jotka muistuttavat häntä merimatkoistaan. Kuten pienoismalli laivasta, jolla hän oli purjehtinut ja muutama laivataulu. Herra Hiirulaisella on myös myrskylyhty, joka oli valaissut hänen pientä huonettaan laivassa myrskyisinä syysiltoina.

Yöt Herra Hiirulainen nukkuu pienessä sängyssä. Hänellä on myös  paljon erilaisia juustoja. Herra Hiirulainen pitikin erityisen keltaisesta reikäjuustosta. Hänen hyllyssään on myös piirakoita, leivoksia, muikkuja ja vihanneksia.

Herra Hiirulaisen kotiin tuli jokaisen kuukauden ensimmäisenä maanantaina käymään hänen kaverinsa Herra Hippu laivalta. Herra Hiirulainen ja Hippu ovat olleet yhdessä merellä ja he ovat hyvät kaverukset. Nyt he ovat kumpikin merimieseläkkeellä. Merimieseläke alkaa silloin kun itse haluaa, mutta kuitenkin kerran vuodessa on suuri laivatapahtuma johon kaikki merimiehet osallistuu. Se kestää kolme päivää.

Herra Hiirulaiselle on hyvin tärkeää, että luonto pysyy siistinä. Hän järjestää aina silloin tällöin siivoustalkoot lähiseudun hiirille.

Herra Hiirulaiselle on myös tärkeää matto. Se on hänen ainut muisto äidistä. Äiti on kutonut maton Herra Hiirulaisen ollessa vielä lapsi. Hänen äiti oli vain yhtäkkiä kadonnut merkkiäkään jättämättä.

Nyt Herra Hiirulainen viettää hyvää elämää omassa kodissaan syöden, juoden ja viihdyttäen itseään monella keinolla.

 (Tyttären kirjoittama kesä 2007)