4099.png 

Karhusten jouluvalmistelut

Joulu on tulossa. Nukkekodissa on jouluvalmisteluiden aika. Ville- isä, sisarukset Miina ja Kalle sekä Aapo- koira lähtivät metsään hakemaan kuusta. Isä ota saha mukaan, huusi Miina. Sitten he lähtivät matkaan. Metsä oli täpötäynnä kuusia ja mäntyjä. Niistä oli hankala valita sopivan kokoinen, hyvä ja josta ei varisisi paljon havuja. Kalle huusi: - Tämä on sopiva, otetaan tämä. Kuusi, jota Kalle oli sanonut hyväksi, oli myös isän ja Miinan mielestä hyvä. Isä sahasi kuuseen ja veti sitä perässään koko pitkän matkan kotiin saakka. Kotona isä kantoi kuusen yläkertaan olohuoneen ja makuuhuoneen väliin.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pim pom, ovikello soi. Miina juoksi rappuset alas avaamaan ovea. Ja oven takana seisoi monen kassin ja laukun kanssa Senni- täti, joka oli tulossa jouluvierailulle kaukaa pohjoisesta. Senni kysyi: - Oletteko saaneet lähettämäni enkeli joulukalenterin?

 Kalle vastaa: - Kyllä ja se tuli todella isossa kirjekuoressa.

- Kaisa, tässä on sinulle kurpitsa. Se on herkullinen, sanoi Senni. Samassa Senni huomasi, että rappuset oli maalattu sen jälkeen kun hän oli viimeksi käynyt. Ville- isä sanoi: - Tulipahan vihdoin ja viimein maalatuksi rappuset. Samalla maalasin parvekkeen kaiteen.

 

4100.png

 

Edellisenä päivänä Kaisa- äiti oli leiponut leipää, piirakoita ja valmistanut vihannespataa, joka oli herkullista Sennin mielestä. Kaisa- äiti sanoi: - Tulkaa syömään vihannespataa ja jälkiruuaksi piirakkaa. Lapset, Senni ja Ville saapuivat keittiöön syömään. Pöytä oli katettu hienoilla posliiniastioilla, jotka Kaisa- äiti ja Ville- isä olivat ostaneet käydessään Australiassa. Ruoka maistui erittäin hyvältä varsinkin kun sen kanssa oli mehua, joka oli tehty mansikoista, vadelmista, mustikoista ja viinimarjoista.

 

Ruuan jälkeen Kalle lähti huoneeseensa paketoimaan joululahjoja perheelleen ja sukulaisille. Miina taas lähti koristelemaan joulukuusta ruseteilla, kulkusilla, punaisilla palloilla ja muilla koristeilla. Oli ilta ja ulkona oli pimeää. Kaisa ja Ville auttoivat Senniä tekemään sohvasta pedin. Nyt oli aika mennä nukkumaan. Vähän ajan päästä koko talo oli pilkkopimeä.

<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />

 

Tänään on jouluaatto, kiljaisi Miina herätessään sikeästä unesta. Hän juoksi ylös portaita avaamaan joulukalenterin. Luukussa oli joulukuusi, jossa riippui kynttilöitä. Pian muutkin olivat heränneet. Senni sanoi: - Voin leipoa piparkakkumökin. Joo, huusivat Miina ja Kalle yhtä aikaan. Kaisa- äiti antoi Sennille piparkakkutaikinaa. Senni alkoi tehdä mökkiä. Kun piparit olivat paistuneet Senni kokosi mökin ja koristeli sen.

 

4101.png

 

Kello oli jo kaksikymmentä vaille kaksitoista. Miina kysyi: - Kuuntelemmeko joulurauhan julistuksen radiosta? Ville- isä vastaa: - Tietenkin mehän olemme aina kuunnelleet sen. Odotellessa voimme syödä joulupuuron, sanoi Kaisa. Senni sanoi: - Tänä vuonna se ketä löytää mantelin lautaselta saa paljon namuja.

Puuro oli keitetty ja manteli oli pudotettu kattilaan. Kaikki kokoontuivat pöytään syömään. Ai!!! Sain mantelin, huudahti Miina.

 

Sitten siirryttiin olohuoneeseen kuuntelemaan joulurauhan julistusta.

Nyt on kaikki valmista joulun viettoon!

 

4110.png

(Tyttären kirjoittama tarina Karhusten perheestä joulukuussa 2005.)