Kaisan ja Leenan kesäpäivä

Aurinko paistoi kirkkaasti pienen mökin ikkunasta. Oli heinäkuun ensimmäinen päivä ja viime viikot olivat olleet lämpimiä.Kaisa heräsi herätyskellon pirinään. Vaikka oli kesäloma hänellä oli herätyskello soimassa, jotta ehtisi tehdä koko päivän kaikkea hauskaa  Leenan kanssa. Oli nimittäin tulossa erityisen lämmin päivä.Kaisa lähti yläsängystä ja meni herättämään alhaalla nukkuvan Leenan. Kaisa ja Leena olivat serkuksia. Heidän äitinsä olivat siskoksia. Tytöt viettivät paljon aikaa yhdessä, varsinkin loma - aikoina. Kaisa oli 9-vuotias ja Leena vuoden nuorempi. He keksivät aina jotain hauskaa tekemistä.Kesäisin tytöt asuivat yhdessä, pienessä mökissä mummolan pihassa, sillä heistä siellä oli hauskaa ja heidän vanhempansa olivat töissä. Mummo piti heitä silmällä.  He olivat sisustaneet mökin viihtyisäksi ja tuoneet sinne omia tavaroitaan. Kun Leenakin vihdoin pääsi ylös sängystään tytöt alkoivat suunnitella päivän ohjelmaa. Pian he kuulivatkin mummon koputtavan ovea ja huikkaavan että oli aamupalan aika. Tytöt riensivät ulos ja söivät maukkaita voileipiä.He kävivät pienellä aamukävelyllä, jotta piristyisivät. Tytöt kiertelivät pitkin mummolan pihaa ja söivät marjoja puskista. Ulkona oli niin lämmin että tyttöjen oli mentävä sisälle vilvoittelemaan.

Aikansa kuluksi he pelasivat erän tammea. Leena oli saanut tammilaudan lahjaksi mummolta muutama vuosi sitten ja mummo oli opettanut tyttöjä pelaamaan.Tytöt eivät kuitenkaan jaksaneet pelata kovin kauan, vaan lähtivät pihalle potkimaan palloa. Siinä tytöille tuli lämmin, joten he päättivät istahtaa varjoon omenapuun alle. Kaisa kävi pyytämässä mummolta mansikka - vadelmamehua. Tytöt joivat mehunsa ja jatkoivat vielä pallopeliä.Yhtäkkiä taivaalta tippui muutama pisara vettä. Tytöt ihmettelivät mitä se on, koska oli luvattu aurinkoa koko päiväksi. Tuli kuitenkin sadekuuro joka kesti tunnin verran. Tytöt olivat mökissään.

Kaisa luki isoja kuvakirjoja, jotka olivat hänestä hyvin hauskoja. Leena piirteli kesäisiä kuvia tummansinisen kirjoituspöydän ääressä. Pöytä oli löytynyt Leenan kodin kellarista, kun tytöt olivat olleet siellä etsimässä huonekaluja, joita voisi hyödyntää heidän ”kesäkotiinsa”. Pöytää oli vain hieman kunnostettu. Mummo koputteli taas ovella. Tällä kertaa hän toi tytöille keksipaketin ja kissoille ruokapurkin.

Tytöt pitivät kesän mummon kissoja omassa mökissä. Kissoja oli kolme ja ne olivat valkoisia. Isoimman kissan nimi oli Misu, mutta pennuilla ei vielä ollut nimiä. Molemmat tytöt pitivät paljon kissoista.Mummo kysyi tytöiltä miksei nämä ollut ulkona vaikka oli aivan upea ilma. Tytöt eivät olleet huomanneet puuhaillessaan muuta, että sade oli jo lakannut.Kaisa ja Leena lähtivät jälleen ulos. He menivät auttamaan mummoa puutarha hommissa. Tytöt keräsivät omenapuun juurelta kaikki pudonneet omenat suureen koriin ja sitten he poimivat vadelmia ja punaviinimarjoja.

Mummo tarvitsi marjoja aina leipomuksiinsa.Seuraavaksi tytöt saivat ajatuksen tehdä  näytelmän suunnittelemista jo muutama viikko sitten, mutta juttu oli unohtunut. Tytöt harjoittelivat näytelmää ja päättivät pitää harjoitus näytelmän pehmoleluilleen. He laittoivat kaksi nallea ja leijonan poikasen istumaan viltille ja alkoivat esiintymään. Jos pehmolelut olisivat eläneet, ne olisivat taputtaneet, hurranneet ja nauraneet esitykselle.Oli lounasaika ja mummo oli kattanut pöydän terassille. He söivät kaikki yhdessä, mummo, ukki, Kaisa ja Leena. Ruoka maistui kaikille, kuten mummon tekemä ruoka aina.lltapäivällä kun mummo ja ukki meni nokosille, tytöt kävivät poimimassa kukkia ja laittoivat ne maljakkoon. Sitten he siivosivat nukkekotinsa ja leikkivät sillä. Kaisa oli voittanut nukkekodin, joka oli ollut eräiden arpajaisten pääpalkintona. Nokosten jälkeen mummo toi tytöille mehua ja mini mustikkapiirakat. Ne olivat maukkaita.Tytöt kokosivat maisemapalapeliä, mutta eivät saaneet sitä aivan valmiiksi, koska siitä puuttui kolme palaa.Iltapalaksi tytöt söivät hedelmiä ja marjoja. He kävivät iltapesulla mummolassa ja lähtivät omaan mökkiinsä.Leena luki kirjaa ja Kaisa kirjoitti kirjettä ystävälleen. Siinä hän kertoi mitä kaikkea oli puuhaillut sillä viikolla.Tytöt lukivat vielä jonkin aikaa ja sitten he alkoivat nukkumaan, jotta jaksaisivat taas touhuta seuraavana päivänä.  

Tyttären kirjoittama tarina 9.1.2009